Menu

Nieuwe versie e-Grip CMS beschikbaar

28 januari 2010

In de nieuwe versie (1.7) van onze e-Grip software zijn een reeks zaken verder verbeterd t.a.v. de gebruiksvriendelijkheid en prestaties. Zo zijn op verschillende plekken aanpassingen doorgevoerd om het systeem sneller te maken.

Het beheer van websites is duidelijker en eenvoudiger geworden en er zijn op verschillende plaatsen kruimelpaden in het CMS  toegevoegd, zodat er makkelijk genavigeerd kan worden naar gerelateerde content tijdens het beheren van websites.

De tool die gebruikt wordt om meerdere visuals of bestanden te uploaden kan vanaf versie 1.7 ook voor slideshows gebruikt worden. Zo kunnen snel grote slideshows worden gemaakt. Ook ondersteunt deze tool nu het prepareren van video’s voor gebruik op de website, waardoor grotere (of meerdere) video’s kunnen worden geüpload.

Voor websites met een groot aantal visuals is het versie 1.7 CMS uitgebreid met zoekfilters om sneller de juiste visual voor de content die wordt bewerkt te vinden. Als toevoeging hierop kan er nu bij alle soorten content een visual worden gekozen.


Nieuwe tekstbewerker

Een compleet nieuwe tekstbewerker vervangt de huidige RTE. Deze tekstbewerker integreert beter met Microsoft Office en zorgt ervoor dat pagina’s beter voldoen aan de huidige webstandaarden. Gebruik van tabellen wordt beter ondersteund en Youtube filmpjes kunnen rechtstreeks in de RTE worden gekoppeld.


RSS feeds

Het was al mogelijk om met e-Grip RSS feeds in een website beschikbaar te maken, nu kan echter ook een RSS feed worden gebruikt om content van externe websites te importeren. Enkel door het opgeven van een link wordt automatisch de nieuwe content op de website geplaatst, zodra deze beschikbaar wordt gemaakt.


HTML-variant van mailings

Bij mailings die verstuurd worden met e-Grip wordt een link aangeboden naar de webversie hiervan. Zo kunnen abonnees die – om wat voor reden dan ook – de mailing niet goed kunnen bekijken in hun mailprogramma dit toch via hun browser doen.


Beheer navigatie/menustructuur in zones

De navigatie/menustructuur (secties) van een website zijn ingedeeld in zogenaamde zones. Een zone definieert het gebied op de website waar deze secties komen te staan, zoals een hoofdnavigatie, globale navigatie (vaak bovenaan) of een footer (onderaan). In e-Grip 1.7  is direct zichtbaar in welke zone een sectie valt. Het verplaatsen van secties kan eenvoudig door deze te slepen naar de gewenste zone.

De kaders en inline lijsten van een website zijn vervangen door zones waar secties in geplaatst kunnen worden. Doordat er zelf gekozen kan worden welke secties gebruikt worden in deze zones is er nog meer controle over de indeling en plaatsing van content op de homepage.

Ook banners krijgen een eigen zone, die ook nog eens op elk niveau van de website kunnen worden beheerd. In plaats van een vast aantal bannerposities is het nu dus mogelijk om zelf te bepalen welke banners waar worden getoond. En door de mogelijkheid om zelf bannerposities aan te maken is er geen beperking meer over het aantal posities dat gebruikt kan worden.


Domeinen en redirects

Domeinen hebben in e-Grip 1.7 een eigen plek gekregen en kunnen apart beheerd worden. Een domein wordt aan een website gekoppeld en zorgt er op die manier voor dat een website opvraagbaar is. Dit maakt het mogelijk om dezelfde website op meerdere domeinen beschikbaar te hebben, handig om –bijvoorbeeld bij upgrades – dezelfde pagina’s met elkaar te vergelijken.

Om er voor te zorgen dat oude adressen – bij het migreren van een site, of het aanpassen van een bestaande pagina – beschikbaar blijven is er de mogelijkheid gekomen om redirects te beheren. Hier kunnen nieuwe locaties worden ingevoerd voor pagina’s (of een complete site) die verhuisd zijn. Hierdoor komt bijvoorbeeld de bestaande indexering bij Google niet in gevaar en wordt verzekerd dat bezoekers niet op niet-bestaande pagina’s uitkomen.


Stijlen

De stijl die bij een website gekozen wordt is voor bepaalde elementen beheerbaar geworden. Elementen als een logo en de tekstkleur van een menu kunnen nu zelf ingesteld worden, en indien gewenst kunnen hier andere elementen worden toegevoegd om te beheren. Zelf stijlen aanmaken is ook mogelijk, op basis van vooraf gedefinieerde configuraties; wanneer een nieuwe website opgezet moet worden, die qua uiterlijk slechts lichtelijk afwijkt van de standaard stijl, kan er zelf een nieuwe stijl gemaakt en beheerd worden in e-Grip.


Routebeschrijvingen met Google Maps

Naast de bestaande optie om Google Maps te plaatsen op een pagina is het nu ook mogelijk om een routebeschrijving hiermee op de site uit te voeren. Bezoekers kunnen hier een vertrekpunt opgegeven, waarna een beschrijving compleet met markeerpunten van begin tot eind wordt uitgezet.


Productcatalogus

e-Grip 1.7 ondersteund als optie een productcatalogus waarin producten en artikelen beheerd kunnen worden. Deze artikelen kunnen op de website in een winkelmandje geplaatst worden, en vervolgens besteld via een formulier. Bestellingen worden automatisch gemaild naar de websitebeheerder. Naast het beheren van artikelen is het ook mogelijk om orders en BTW-groepen te beheren.


Backup applicatie

Vanuit e-Grip is een nieuw programma te downloaden, dat het eenvoudig maakt om backups van alle websites te beheren. Het programma installeert zich eenvoudig en downloadt automatisch de laatste backups. Oude backups worden vanzelf opgeschoond zodat er nooit teveel schijfruimte gebruikt wordt.


Meer informatie en/of afspraak maken voor een demonstratie?

Nieuwsbrief ontvangen?

Velden met een * zijn verplicht

Like ons op Facebook

Klik hieronder om ons te liken op Facebook.