Menu

e-Grip maakt websites voor mobiele media mogelijk

19 maart 2007

e-Grip, het content management systeem van Grip MultiMedia, biedt de mogelijkheid om eenvoudig een alternatieve stijl te laten maken voor uw website die speciaal geschikt is voor mobiele media. De content blijft hiervoor ongewijzigd, alleen de opmaak verandert. Deze wordt op dusdanige wijze aangepast, dat u feitelijk een aparte website krijgt die beter bereikbaar/bezoekbaar is voor mobiele gebruikers.

De volgende punten zijn hierbij middels e-Grip standaard geoptimaliseerd:

  • Drastische vermindering van de hoeveelheid code die naar de browser gestuurd wordt, door overbodige opmaak weg te halen.
  • Vereenvoudiging van de layout, om zeker te zijn dat deze goed toont op alle mobiele media. Ook wordt rekening gehouden met het formaat van de schermen waar de front-end op gezien wordt.
  • Vergroting van het contrast om de lagere hoeveelheid kleuren op mobiele schermen te compenseren.
  • Minder afbeeldingen om de hoeveelheid data die gedownload moet worden te verkleinen. Tevens worden de plaatjes die wel gebruikt worden naar een lagere resolutie geschaald (met behoud van kwaliteit uiteraard).


Het geheel zorgt voor een 'eenvoudigere stijl' van uw normale site, die optimale ondersteuning biedt aan bijvoorbeeld PDA’s, MDA’s, Palmtops, BlackBerry’s en smartphones.

Lees ook: Nog weinig websites hebben mobiele variant

Nieuwsbrief ontvangen?

Velden met een * zijn verplicht

Like ons op Facebook

Klik hieronder om ons te liken op Facebook.