Menu

Grotestedenbeleid website opent haar virtuele deuren

3 juli 2006


De nieuwe grotestedenbeleid website, die door Grip MultiMedia in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken is ontwikkeld, is in gebruik genomen. De website is primair ontwikkeld voor professionals en bevat beleidsinformatie over het grotestedenbeleid. Het is een kabinetsbrede site die ontwikkeld is om de steden te faciliteren bij de uitvoering van de tweede en de derde convenantsperiode.

Voor het concept, de ontwikkeling en productie van deze website heeft het ministerie van BZK gekozen voor Grip MultiMedia. Deze keuze voor Grip MultiMedia als partner bij de ontwikkeling van deze website werd vooral ingegeven door de werkwijze die wij voorstaan: naar aanleiding van een door het ministerie opgesteld programma van eisen is in de eerste plaats gestart met een voortraject. Hiertoe is een werkgroep samengesteld, met als opdracht het uitwerken van een productiescript, een structuur en een begroting voor de te ontwikkelen website.

Allereerst zijn de doelgroepen en doelen van de website eenduidig vastgesteld en is besproken welke functies van de website daarbij het beste aansloten. Tevens zijn de wensen en mogelijkheden voor de inhoud en functionaliteit van de website uitgewerkt. Naar aanleiding hiervan zijn vervolgens de wensen en uitgangspunten voor de structuur en stijl van de website verder uitgewerkt. Ook zijn de wensen en voorwaarden voor het dagelijks beheer van de content van de website vastgelegd. Na vaststelling van het Functioneel Ontwerp en de keuze voor een Look & Feel is een aanvang gemaakt met de productie van de website. Daarbij is gebruik gemaakt van ons content management systeem "Virtual WebManager", op maat geconfigureerd voor en geïntegreerd in de te ontwikkelen website.

Zie: Grotestedenbeleid

Nieuwsbrief ontvangen?

Velden met een * zijn verplicht

Like ons op Facebook

Klik hieronder om ons te liken op Facebook.