Menu

Developers

Worden achtergrondplaatjes van verborgen elementen geladen?

27 april 2011

Worden achtergrondplaatjes van verborgen elementen geladen? Dat de achtergrondplaatjes van de :hover pas worden geladen op het moment dat het event plaatsvindt is algemeen bekend, maar hoe zit het met verborgen elementen?

Gevoelsmatig zou je zeggen dat, aangezien achtergrondplaatjes van een :hover pas laden bij het event zelf, dat ook elementen die zijn verborgen door middel van bijvoorbeeld display: none; pas hun (achtergrond)plaatje laden op het moment dat het element zichtbaar wordt gemaakt.
Dit blijkt echter niet het geval. De regel die hiervoor opgaat is dat alle (achtergrond)plaatjes van elementen die voorkomen in de markup geladen worden. Dit houdt dus in dat ook alle (achtergrond)plaatjes van verborgen elementen geladen worden.

So what?

In principe is dit geen probleem, maar het is wel erg interessant als je gaat kijken naar mobieltjes. Er zijn diverse websites die voor een mobiele weergave een soort uitgeklede versie hebben gemaakt, waarmee ze bepaalde onderdelen (voornamelijk delen die erg grafisch of zwaar zijn om te laden, denk aan grote headers, slideshows, enz.) verborgen hebben in de CSS in de veronderstelling dat hier dan niets mee gedaan wordt. Nu blijkt dus dat deze onderdelen wel alle (achtergrond)plaatjes zal downloaden.
Houd hier dus rekening mee bij het bouwen van een mobiele weergave van een website.

blog comments powered by Disqus

Nieuwsbrief ontvangen?

Velden met een * zijn verplicht

Like ons op Facebook

Klik hieronder om ons te liken op Facebook.